Wie zijn wij

Een​ ​organisatie​ ​met​ ​karakter

De oprichter van HVEZ, Sanne Kok, heeft haar roots in het fysiotherapeutische vak en heeft zich altijd geïnteresseerd in het verandervraagstuk van de mens, organisaties en de zorg. Toen zij in 2017 werkte als directeur bij de hogeschool las zij een rapport over de problematiek in de zorg en keek zij naar het volgende filmpje. Het leidde voor haar tot het besef een bijdrage te willen leveren in de transitie van de zorg.

Vanuit het inzicht dat realisatie bij het eigen initiatief begint (if it is to be, it is up to me) is zo het zaadje geplant voor het ontstaan van HVEZ. Zo is het vehikel ontstaan om organisaties te ondersteunen om met elkaar bij te dragen aan een gezonder en gelukkiger leven voor de mens en de wereld om ons heen.

De waarden die we daarin dragen is dat de mens in zichzelf compleet, vindingrijk en competent is. Wij hebben de overtuiging dat eigen regie en de capaciteit tot ontwikkeling ons in staat stelt vertrouwen te hebben in ons eigen lerend vermogen, dat kan uitgroeien tot de veranderkracht van een organisatie.

We geloven in ‘practice by doing’, in laten zien dat waar we in geloven mogelijk is. Dit betekent dat we niet alleen andere organisaties ondersteunen tot het vergroten van maatschappelijke impact en bijdragen aan de transitie naar een nieuwe duurzame organisatievorm die bij hun past, maar dat HVEZ zelf ook werkt volgens een nieuwe organisatievorm; de netwerkorganisatie.

HVEZ werkt vanuit gelijkwaardigheid, eigen initiatief en creativiteit en is gericht op verbinding en inspiratie van elkaar. We werken intensief samen met experts uit het werkveld en hebben inmiddels een breed netwerk opgebouwd in projectleiderschap, programmamanagement en organisatieontwikkeling. Wij kunnen daardoor kennis en krachten bundelen op momenten dat het nodig is.