Een betere wereld

Het HVEZ team zet zich graag in voor een betere wereld. Voor de organisaties in de zorg-, welzijn- en sportsector met het doel om bij te dragen aan een gezonder en gelukkiger Nederland. Maar zij wil ook het verschil maken voor doelgroepen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Vorig jaar is Sanne Kok de Alpe d’Huez opgefietst, de Alpe d’huzes-actie voor het KWF, samen met het team van Be Bright. Zij vond dit een super indrukwekkende ervaring, vooral ook om samen met het team een verschil te kunnen maken.

Het idee is ontstaan om onderwijs te bieden aan kinderen die minder mogelijkheden hebben tot onderwijs. We doorbreken hiermee de eenzijdige financieringsstroom, maar investeren door het delen van kennis en kunde, waardoor er een circulair systeem ontstaat. Met de kennis en kunde die de kinderen meekrijgen, bouwen ze aan hun eigen toekomst. Zij delen hun kennis en kunde weer met familie, vrienden en netwerk, waardoor het kind zelf en zijn omgeving verrijkt wordt.

Samenwerking met lokale en regionale partners is hierin voor ons cruciaal. We houden rekening met de lokale onderwijssystemen. 

Hiertoe willen we een stichting oprichten, maar omdat we geloven in ‘beginnen bij het begin’ starten we met het project ‘Positief gezond voor kinderen’.

Wat gaan we doen

We faciliteren voor kinderen op lagere scholen een workshop over positieve gezondheid en denken in mogelijkheden. Een inspirerende en interactieve workshop, die kinderen meer bewust maakt van hun eigen mogelijkheden, wensen en potentieel. Kinderen krijgen een toolkit mee, waardoor ze in de dagelijkse praktijk ondersteund worden tot meer eigen regie en zelfvertrouwen. Deze workshops worden tegen een kleine vergoeding gegeven.

Lijkt het je leuk om als vrijwilliger bij te dragen aan dit initiatief? Neem dan vooral even contact met ons op en mail naar simone@hvez.nl