Een betere wereld

Totaal opgehaald: €0,00

Tijd tot de fietstocht:

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Het HVEZ team zet zich graag in voor een betere wereld. Voor de professionals die in de zorg werkzaam zijn en zich inzetten voor een betaalbare, toegankelijke en kwalitatief goede zorg, maar ook voor mensen die weinig perspectief hebben en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. 

Vorig jaar is Sanne Kok de Alpe d’Huez opgefietst, de Alpe d’huzes-actie voor het KWF, samen met het team van Be Bright. Zij vond dit een super indrukwekkende ervaring, vooral ook om samen met het team een verschil te kunnen maken.

Dit jaar zet zij zich in voor een ander goed doel. Zij wil haar droom verwezenlijken en kansarme kinderen in de wereld zorg en educatie bieden om hun kansen op een beter leven te vergroten. Hiertoe heeft zij het project Puur voor Kinderen opgezet. Alle donaties worden voor 100% besteed aan kinderen die het nodig hebben. Dit jaar gaat de opbrengst naar de kinderen in het vluchtelingenkamp van Moira Lesbos.

`In het opvangkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos stinkt het naar uitwerpselen en rottend vuilnis. Op een te klein terrein zitten 13 duizend migranten samengepakt. Er is te weinig voedsel en slechts één arts. De sfeer is geladen. En elke dag komen er weer honderden vluchtelingen bij. Vooral uit Afghanistan. Met nieuwe hoop. Hoelang is deze situatie nog houdbaar?` 

Dit is de kop van een artikel in de Volkskrant die zo aangrijpend is en de spijker op zijn kop slaat. Nee houdbaar is het niet, maar we proberen voor de kinderen de noodhulp te bieden die er nodig is. Wil jij ons daarmee helpen?

Lees het volledige artikel hier:
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/overal-rottend-vuil-en-huilende-kinderen-in-kamp-moria-terwijl-de-bootjes-blijven-komen~b762d053/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Wat kan je doen?

We organiseren op zondag 28 juni een donatie-fietstocht in de Ardennen. Sanne Kok zal samen met een team, en iedereen die het goede doel wil ondersteunen, de tocht maken. Wil je meefietsen? Je bent meer dan welkom!  

Om ook bij te dragen aan een stimulans en het meenemen van kinderen in ons eigen land, organiseren wij de Voor Goed-dag. Een dag om gezellig samen te zijn voor kinderen en volwassenen, met live muziek, leuke activiteiten en een veiling waar spullen worden geveild voor de kinderen in Lesbos. Deze dag staat gepland op zondag 19 april van 15.00-17.30 uur op een centrale plek in Nederland.

 

Mocht jij een plan- en organisatietalent zijn en je voor deze kinderen in willen zetten, neem dan vooral even contact met ons op en mail naar sanne@hartvooreigenzaak.nl. Of je kan natuurlijk ook een donatie geven!


S. Kok
NL51ABNA0461401967
Omschrijving: t.a.v. Project puur voor kinderen

Alvast bedankt!

Sanne Kok