In het nieuwe jaar 2021…

…geeft HVEZ ondernemers in en voor de zorg een steuntje in de rug.

Door de maatschappelijke transitievraagstukken wordt je als ondernemer uitgedaagd om het anders te doen, helemaal in deze tijden. Dit toekomstig ondernemerschap vraagt o.a. om het centraal stellen van de cliënt, het meenemen van vitaliteit en werkgeluk van de werknemers, het implementeren van technologische innovaties en het digitaliseren van werkprocessen. Het vraagt om daadkrachtig en ook ondersteunend leiderschap. Competenties als flexibiliteit, reflectief vermogen, nieuwsgierigheid maar ook kunnen doorzetten zijn nodig in deze tijden. 
HVEZ inspireert en ondersteunt ondernemers om bovengenoemde thema’s aan te pakken, opdat zij in huidige maatschappelijke uitdagingen toch hun impact en bereik kunnen vergroten. Wij maken graag het verschil voor hen die het anders durven doen. Ondernemers die dromen, durven en dan… doen!

Heb je behoefte aan een aantal goede tips om verder mee te gaan werken? Download dan de 7 tips voor toekomstgericht ondernemen.

Voel jij je als ondernemer uitgedaagd en ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Dan kun je een gratis eerste coachsessie aanvragen om je eigen doelstellingen te verkennen. 

…ondersteunt HVEZ ambitieuze organisaties met haar dienstverlening.

Als start up, of juist wanneer je met een bestaande organisatie succesvol bent, is het een uitdaging je backoffice zodanig in te richten dat het opschaalbaar is zonder dat het je de kosten injaagt met hoge personeelskosten. Om de kosten laag te houden, te bouwen aan een duurzaam model en veel slagkracht te hebben op elk moment dat het nodig is, ontzorgen wij jou graag. Het dienstverleningsmodel van HVEZ ondersteunt in secretariële, operationele en communicatieve activiteiten. Wil jij weten wat we voor jou kunnen betekenen? Kijk op hvez.nl/backoffice

…heeft HVEZ er een zusje bij gekregen.

We zijn erg trots op ons nieuwe zusje en vertellen je graag meer over haar. Vanuit het verlangen een groter verschil voor de zorg te kunnen maken, besloot Sanne Kok tot een nieuw initiatief; het Sustainable Healthcare Lab (SHL). Een initiatief tot het opbouwen van een netwerk met enthousiaste mensen die eveneens de zorg willen ondersteunen in haar transformatie in de komende jaren. Niet vanuit een vaste methodiek of reglement, maar vanuit het besef dat elke zorgorganisatie iets anders nodig heeft om de toekomstige zorg mogelijk te maken. Zo kunnen we je o.a. ondersteunen met implementatie- en opschalingscoaching. Zorg voor Innoveren biedt een subsidie waarmee organisaties met behulp van een implementatie- of opschalingscoaching een belangrijke stap in het implementatie- of opschalingsproces kunnen zetten en zorginnovaties beter, sneller en duurzamer kunnen implementeren. De experts en implementatiecoaches uit het netwerk van SHL staan klaar om te helpen bij het indienen van een aanvraag en kunnen ingezet worden als coach. Heb je interesse in implementatie- of opschalingscoaching, of ben je benieuwd naar onze andere dienstverlening vanuit SHL? Kom dan vooral een kijkje nemen bij ons nieuwe zusje! 

…blijf je op de hoogte via onze interactieve blog.

We informeren graag over geleerde lessen, brengen anderen verder en maken het liefst een zo’n groot mogelijk verschil. We hebben daarom voor jou een aantal mogelijkheden bedacht om op de hoogte te kunnen blijven, geïnspireerd te raken en je mogelijk informatie kennis en kunde mee te geven waar je iets aan hebt. Zo publiceren we binnenkort onze interactieve blog, die we elke week verrijken met tips, links, opiniestukken, en verrijkende thema’s. Daarnaast willen we je via onze social media kanalen, zoals onze LinkedIn en ons nieuwe Instagram pagina, meer gaan prikkelen en op de hoogte houden. Lijkt het je leuk om onze mailingen te ontvangen? Meld je dan aan voor onze mailinglijst en ontvang onze updates direct in je mailbox. We horen ook graag waar er behoefte aan is. Dus mocht je ons hierbij willen helpen, dan graag! Hoe zou jij op de hoogte willen worden gehouden? Stuur jouw idee naar: simone@hvez.nl

..hebben we een nieuwe website.

We geloven erin dat je ook altijd kritisch moet kijken naar het eigen aanbod en manier waarop je dat hebt vormgegeven. Soms kom je dan tot de beslissing dat het tijd is voor iets anders. Zo zijn wij tot het besluit gekomen dat de website een slag nodig had. Het team van HVEZ heeft zich hiervoor ingezet. We zijn benieuwd wat je van onze nieuwe website vindt, laat het ons weten! 

…breiden we het team uit.

HVEZ groeit hard en we kunnen daarom wel wat extra mankracht gebruiken. Per direct zijn we op zoek naar een enthousiaste secretarieel medewerker (junior). Heb je interesse of ken je iemand voor wie dit interessant is? Laat het ons weten!