030-2270966 info@hvez.nl

Een goedlopend dan wel toekomstgerichte onderneming, is een nogal veel besproken thema. Een pasklare oplossing is er waarschijnlijk niet. Maar er zijn wel een aantal uitgangspunten die terug te vinden zijn bij huidige succesvolle ondernemingen.

Een duidelijk terug te vinden uitgangspunt is de focus op de mensen. Mensen vormen het hart van de organisatie. Daarom is het belangrijk dat zij lekker in hun vel zitten, zich waardevol voelen, van betekenis zijn voor de gewenste resultaat van het bedrijf, bijdragen aan de toekomst en met elkaar samenwerken om vanuit synergie en co creatie aan de slag te gaan.

Het betrekken van het team bij de missie en visie van het bedrijf is daarbij essentieel. Het is als de koppeling tussen ons brein en ons hart. Met elkaar de waarden van het bedrijf benoemen, en samenwerken op een wijze die past bij de toekomst van het bedrijf. Het bewustzijn van elk teamlid vergroten, waardoor meer draagvlak ontstaat vanuit individueel handelen, naar gezamenlijk presteren tot het gewenste resultaat. Samen het DNA van het bedrijf bepalen en van daaruit verantwoordelijk en zelfsturend handelen, vanuit de overtuiging dat elk teamlid zijn of haar essentiƫle bijdrage heeft aan het geheel en er met elkaar geweldige resultaten behaald kunnen worden.

Om het mogelijk te maken dat de mensen de kern zijn van een organisatie, is noodzakelijk dat de leidinggevende van een team of organisatie, het vertrouwen heeft in de mensen. Dat zij competent zijn te doen wat er gedaan moet worden en het vermogen hebben om te leren zodat er verandering mogelijk is.

Wij geloven erin dat de huidige tijd vraagt om daadkrachtige stappen te nemen en lef om het anders te doen. Niet met een vaste methode, model of mening. Maar vanuit de overtuiging dat we kunnen leren het anders te doen. Door te leren anders te doen, ontstaan er mogelijkheden die er eerst niet waren. Duurzame verandering, doe je mee?

Share This